21/2/12

Διακοπη συνεργασιας μας με το δημοτικο κυνοκομειο της Χαλκιδας..

Χαλκίδα 31/10/11

Oι διαχειριστές του λογαριασμού «αδέσποτα κυνοκομείου Χαλκίδας» θα θέλαμε να σας δηλώσουμε την αναγκαστική διακοπή της συνεργασίας μας με το δημοτικό κυνοκομειο της Χαλκίδας…

Ήμασταν μια ομάδα λίγων ατόμων που τον Ιανουάριο του 2011 ύστερα από διαπίστωση ότι για τα 200 σκυλιά του κυνοκομειου Χαλκιδας στα 3 χρόνια λειτουργιάς του δεν υπήρχε ούτε μια αγγελία για αυτά και ο περισσότερος κόσμος δεν ήξερε καν ότι υπάρχει αυτό το κυνοκομειο, αποφασίσαμε να αναλάβουμε εθελοντικά  την: φωτογράφιση, δημιουργία αγγελιών, προώθηση, περίπου 40 σκύλων από τα 200 που υπάρχουν συνολικά στο δημοτικό κυνοκομειο της Χαλκίδας καθώς και τον έλεγχο των οικογενειών που ήθελαν να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά.

Ακόμα φτιάξαμε ένα email και αγοράσαμε ένα καρτοκινητό για το σκοπό αυτό, καθώς ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας για κάποιον που θέλει να υιοθετήσει ένα σκυλί από το κυνοκομειο.
Δημιουργήσαμε και ένα blog για αυτά, http://straysdokos.blogspot.com/,
καθώς ο δήμος Χαλκιδέων στην ιστοσελίδα του δεν έχει αγγελίες για τα σκυλιά αυτά, όπως άλλοι δήμοι , παρά μόνο αυτό έχει για το κυνοκομειο

http://www.dimos-xalkideon.gr/page.asp?pageID=493
Σε όλο αυτό το διάστημα είχαμε άριστη συνεργασία με την κτηνίατρο του κυνοκομειου Εμυ.

Δεν είχαμε όμως και την ιδία αντιμετώπιση από το ζωόφιλο σύλλογο Χαλκίδας
¨το καταφύγιο¨, καθώς η ανάμιξη μας με το κυνοκομειο δεν τους άρεσε καθόλου.
Όπως γενικά δεν τους άρεσε το κυνοκομειο καθώς δημοσίευαν συνεχώς ένα άρθρο γεμάτο αναληθείς πληροφορίες για το κυνοκομειο με σκοπό να το κλείσουν http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1798:-q-q&catid=35:generalnews&Itemid=67

Στη συνεχεία αφού το blog μας έγινε γνωστό, οι αγγελίες μας για αυτά τα σκυλιά υπήρχαν παντού καθώς και είχαν γίνει πολλές υιοθεσίες από τα σκυλιά που προωθούσαμε, ο ζωόφιλος σύλλογος Χαλκίδας, μας κατηγόρησε ανοιχτά ότι κάναμε παράνομες υιοθεσίες (κάτι που είναι εντελώς παράλογο καθώς οι ενδιαφερόμενοι για να υιοθετήσουν ένα σκυλί από το κυνοκομείο παγαίνανε πάντα στο κυνοκομειο και το υιοθετούσαν από τους υπευθύνους του κυνοκομειου χωρίς καμία απολύτως δική μας ανάμιξη) , έφτιαξαν μια σελίδα στο facebook με τίτλο ¨Κυνοκομειο Χαλκίδας¨ στα άλμπουμ της οποίας βάλανε όλες τις φωτογραφίες και τις αγγελίες που είχαμε στο blog μας ,από τα σκυλιά του κυνοκομειου ,καθώς και φτιάξανε ένα άλμπουμ με τις υιοθεσίες που είχαν γίνει από τα σκυλιά που προωθούσαμε (τις υιοθεσίες που είχαν ονομάσει παράνομες) και τα παρουσίασαν όλα ως δικά τους. Ακόμα τηλεφώνησαν αρκετές φορές στην κτηνίατρο του κυνοκομείου, ζητώντας της τον κωδικό από το blog μας.. Όπως αναφέραμε πιο πάνω εμείς προωθούσαμε περίπου 40 σκυλιά ,τα υπόλοιπα 160 δεν τα προωθούσε κάνεις, , συμπτωματικά  όμως επέλεξαν να προωθήσουν τα ιδία ακριβώς σκυλιά που προωθούσαμε και εμείς.

Τον Ιούνιο του 2011 συνέβησαν δυο πολύ άσχημα γεγονότα.

Τέλειωσε η σύμβαση της κτηνιάτρου με αποτέλεσμα τα 200 σκυλιά του κυνοκομείου καθώς και όλα τα αδέσποτα της Χαλκίδας να μείνουν χωρίς κτηνίατρο.
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3490:kynokomeio-xalkidas-3-mines-xoris-ktiniatro&catid=35:generalnews&Itemid=67


Λίγες μέρες πριν από αυτό έγινε ένα ακόμα πολύ λυπηρό γεγονός, η  μεταφορά ενός σκυλιού ράτσας σέτερ από το κυνοκομείο προς το καταφύγιο της φιλοζωικής Χαλκίδας, εν  γνώση των υπεύθυνων του κυνοκομείου πέραν της κτηνιάτρου που ήταν υπεύθυνη για αυτά τα σκυλιά και στη συνεχεία προς άγνωστη, μέχρι σήμερα, κατεύθυνση. http://karameladokos.blogspot.com/,
Στο παρελθόν κάθε φορά που έληγε η σύμβαση της κτηνιάτρου εκείνη συνέχιζε να πηγαίνει καθημερινά στο κυνοκομείο αφιλοκερδώς, συγκεκριμένα πέρσι όταν ξανά είχε λήξει η σύμβαση της πήγαινε στο κυνοκομείο για 8 μήνες καθημερινά χωρίς να πληρώνεται. Μετά από αυτό το πολύ άσχημο γεγονός όμως καθώς και συνέχων πιέσεων, φυσικά δεν γινόταν να συνεχίσει άλλο.
Από τότε μέχρι και σήμερα, 4 μήνες μετά, δεν έχουν φέρει ακόμα νέο κτηνίατρο στο κυνοκομείο, προωθούμε συνεχώς αυτό το γεγονός κάτι που δυστυχώς και πολύ περιέργως  δεν έχει κάνει ούτε μια φορά ο ζωόφιλος σύλλογος Χαλκίδας, όπως έκανε τόσα χρόνια για τις  υποτιθέμενες «άθλιες εγκαταστάσεις του κυνοκομείου».

Κάπου εκεί άρχισε να σταματάει και η δική μας συνεισφορά στο δημοτικό κυνοκομείο της Χαλκίδας, ή μάλλον να μας την σταματάνε καθώς είχαμε συνεχή πόλεμο από το φιλοζωικό σωματείο της Χαλκίδας για να σταματήσουμε να ασχολιόμαστε με το κυνοκομείο, ένα από τα πολλά που μας λέγανε είναι ότι το κυνοκομείο έχει υπάλληλους και δεν χρειάζεται εθελοντές..
Συμφώνα με εκείνους λοιπόν τα σκυλιά έχουν ανάγκη μόνο από τροφή και καθάρισμα και όχι από χάδια, αγάπη, παρέα, παιχνίδια..
Ακόμη, επειδή δυο άτομα από την ομάδα μας δεν είναι κάτοικοι Χαλκίδας αλλά ερχόντουσαν από μακριά ειδικά για το κυνοκομείο, ακόμα και αυτό το κατηγορούσαν συνεχώς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ενώ δεν μένει κάποιος Χαλκίδα να λέγετε εθελοντής του κυνοκομειου Χαλκίδας.

Όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά.

Στις 2/8/11  όταν πήγαμε να επισκεφτούμε το κυνοκομείο, όπως συχνά κάναμε, μας απαγορεύτηκε η είσοδος http://straysdokos.blogspot.com/2011/08/blog-post.html.
Ο λόγος όπως λίγο αργότερα μας αποκάλυψαν ήταν η δυσφήμιση που προκαλέσαμε στο ζωόφιλο σύλλογο Χαλκίδας σχετικά με την εξαφάνιση της Καραμέλας, καθώς και πως αν θα θέλαμε να επισκεφτούμε το κυνοκομείο θα έπρεπε να γίνουμε πρώτα μελή του συλλόγου, καθώς αυτό ορίζει ο νόμος http://straysdokos.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html.
Αυτός ο νόμος φυσικά δεν υπάρχει, όπως επίσης είναι εντελώς παράνομο και παράλογο και να απαγορεύουν την είσοδο σε δημοτικό κυνοκομείο.
Σε όλους τους δημοτικούς χώρους η είσοδος είναι ανοιχτή για όλους, εκτός αν το κυνοκομείο αυτό δεν είναι πια δημοτικό αλλά τσιφλίκι κάποιων.

Μετά από όλα αυτά και μετά από τις καθημερινές «επιθέσεις» που δεχόμαστε για το «κακό» που κάνουμε, δεν θέλουμε και δεν έχει πλέον νόημα να συνεχίσουμε.
Πλέον ο ζωόφιλος σύλλογος Χαλκίδας προωθεί συνεχώς τα σκυλιά που προωθούσαμε, κάτι που από τη μια είναι φυσικά πολύ ευχάριστο από την άλλη όμως είναι άσχημος ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε αυτό, είναι άσχημο ότι γίνονται ανεξέλεγκτες υιοθεσίες χωρίς έλεγχο, και φυσικά είναι πολύ άσχημο ότι δεν αφήνουν σε κανέναν μας να επισκεφτεί τα σκυλιά αυτά.

Αρχική μας απόφαση ήταν να αλλάξουμε όνομα στον λογαριασμό αυτό , και το νέο όνομα να ήταν «Παράνομοι Εθελοντές», αφού έτσι μας αποκάλεσαν πολλές φορές..
Πιστεύουμε όμως ότι είναι καλύτερα ο λογαριασμός αυτός να συνεχίσει να υπάρχει με το ίδιο όνομα, χωρίς όμως να είναι ενεργός όπως πρίν αλλά και χωρίς να διαγραφει, για να συνεχίσει ο κόσμος να μαθαίνει την αλήθεια, για να συνεχίσουμε να φωνάζουμε οτι το κυνοκομείο δεν έχει κτηνίατρο , να συνεχίσουμε να φωνάζουμε για την εξαφάνιση της Καραμέλας και φυσικά να συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε φωτογραφίες απο τα σκυλάκια που έχουμε δώσει για υιοθεσία.


Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε έστω και λίγο τα αδέσποτα, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα αδέσποτα από την Χαλκίδα την Ερέτρια, τα λατρεμένα και παρεξηγημένα αδέσποτα pit bull, καθώς και όποιο άλλο αδέσποτο έχει ανάγκη.

Θα είμαστε ακόμα πρόθυμοι να ξανά γίνουμε εθελοντές στο κυνοκομείο της Χαλκίδας, αν αλλάξει η τωρινή κατάσταση και εφόσον έρθει νέος κτηνίατρος στο κυνοκομέιο ο οποίος να θέλει να συνεργαστεί μαζί μας .
Δυστυχώς ομως πλέον έχουμε χάσει κάθε ελπίδα να έρθει ξανά κτηνίατρος στο κυνοκομείο, καθώς και πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανένα σκυλί στο κυνοκομειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου